OMÜ Çevre Topluluğu'nun organize ettiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES programı tarafından desteklenen, OMÜ ÇEVSAM, Çevre Mühendisliği Bölümü ve Giresun Üniversitesi Çevre Topluluğu paydaşlığında gerçekleştirilen "Kampüsten Kampüse İklim Hareketi" projesi tamamlandı.
Proje kapsamında, proje koordinatörü ve OMÜ Çevre Topluluğu başkanı Yusuf Dursun Durmuş Su Ayak İzi ve Karbon Ayak İzi konularında atölye çalışması gerçekleştirdi. Toplantı Mühendislik Fakültesi Pembe Salonunda gerçekleştirildi. Çalışmada, karbon ayak izinin iklim değişikliğine etkisinden bahsedildi ve örnek kişisel karbon ayak izi hesaplamaları yapıldı. Atölye çalışmasına bölüm öğrencileri ve proje paydaşı Giresun Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Etkinlik kapsamında, Samsun Batı İleri Atıksu Arıtma Tesisi ve Kızılırmak sulak alanlarına teknik gezi gerçekleştirildi. Geziye proje paydaşları, bölüm öğretim üyeleri ve bölüm öğrencileri katıldı. Atıksu arıtma tesisinde tesis sorumlusu Kimya Mühendisi tesisi gezdirerek teknik bilgiler verdi. Kızılırmak sulak alanlarının iklim değişikliği konusunda önemi tartışıldı ve ekosisteme ait yabani bitki ve hayvanlar gözlemlendi. Ayrıca Ladik Güneş Enerji Santraline teknik gezi düzenlendi. Geziye proje paydaşları yanında bölüm öğretim üyeleri de katıldı. Tesis sorumlusu Elektrik Mühendisi Fatih Göçen tesisi gezdirerek teknik bilgiler verdi.